-

Gözden kaçırmayın

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Karaburun'da Kutlandı19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Karaburun'da Kutlandı

Engelli bireylerin haklarına ve yaşam kalitelerinin artırılmasına dikkat çekmek amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında "Engelliler Haftası" kutlanmaktadır. Toplumun her kesimi tarafından benimsenen bu özel hafta, aynı zamanda bireylerin birbirlerinin sorunlarına duyarlılık göstermesi gerektiğini hatırlatmaktadır.

Bu süreçte, engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları zorluklara çözüm arayışı, onların sosyal ve ekonomik yaşamlarına katkıda bulunmak ve toplumsal farkındalığı artırmak amaçlanmaktadır. Engellilik, tüm toplumu ilgilendiren ve her kesimi etkileyen bir durum olarak karşımıza çıkmakta, engelli bireylere yönelik anlayış ve hoşgörünün modern toplum olmanın bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.

Engelli bireylerin sosyal hayata aktif katılımının teşvik edilmesi, kendilerine fırsat verildiğinde neler başarabileceklerini göstermeleri önemlidir. Spor, sanat, edebiyat ve siyaset gibi pek çok alanda engelli vatandaşlarımız başarılarını ve yeteneklerini sergilemektedirler.

Her bireyin engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı olması ve daha fazla çaba göstermesinin önemi vurgulanırken, Engelliler Haftası boyunca yapılan etkinliklerle, bu konudaki farkındalığın artırılması hedeflenmektedir. Bu önemli hafta, herkesin birlikte daha iyi bir dünya inşa etme yönünde adımlar atması için bir fırsat olarak görülmektedir.