-

Gözden kaçırmayın

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Karaburun'da Kutlandı19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Karaburun'da Kutlandı

Özel Kocatürk Koleji Turgutlu Şubesi'nin 3. sınıf öğrencileri, Hayat Bilgisi dersi kapsamında 'Merkezi ve Yerel Yönetimler' konusunu daha iyi anlamak amacıyla Turgutlu Kaymakamı Selami KAPANKAYA'yı makamında ziyaret etti. 30 öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan grup, Kaymakamlık Konferans Salonu'nda gerçekleşen buluşmada, Kaymakam KAPANKAYA'dan yönetim şekilleri, yetkiler ve sorumluluklar hakkında değerli bilgiler edindi.

Kaymakam KAPANKAYA, öğrencilere kaymakamlığın işleyişi, görevler ve Turgutlu özelinde yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Öğrenciler, interaktif bir oturumda hazırladıkları soruları Kaymakam KAPANKAYA'ya yöneltme fırsatı buldular. Sorular arasında 'Nasıl Kaymakam olunur?' ve 'Neden idarecilik mesleğini seçtiniz?' gibi gelecekteki kariyer planlamaları için önemli olan konular da yer aldı.

Ziyaret, öğrenciler için bilgilendirici olduğu kadar ilham verici bir deneyim olurken, Kaymakam KAPANKAYA ile doğrudan iletişim kurmaları, teorik bilginin pratiğe döküldüğü anlamlı bir öğrenme ortamı yarattı.