-

Gözden kaçırmayın

Balıkesir'de Gençleri Spora Teşvik Eden Bisiklet Turu DüzenlendiBalıkesir'de Gençleri Spora Teşvik Eden Bisiklet Turu Düzenlendi

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve eğitim sendikalarının öncülüğünde, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına "hayır" demek ve bu konuda toplumsal farkındalık yaratma amacı taşıyan bir basın açıklaması düzenlendi. Etkinlik, öğretmenler başta olmak üzere tüm eğitim emekçilerine yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekmeyi ve kamuoyu bilincini artırmayı hedefledi.

Toplantıda bir konuşma yapan yerel yönetim lideri, eğitim sektöründe görev alan her bireyin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin toplumun geleceği üzerindeki olumsuz etkilerine işaret etti. Lider, "Eğitim emekçilerine yönelik şiddet, toplumun geleceğini tehdit eder ve ülke geleceğini karartır" sözleriyle şiddetin kabul edilemez olduğunu belirtti ve eğitimcilere kararlı bir şekilde destek olacaklarını ifade etti.

Etkinlik, farklı eğitim ve sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda eğitimci ve vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Bu geniş katılım, eğitimcilerin karşılaştığı zorluklara ve şiddet olaylarına karşı ortak bir duruş sergileme konusunda toplumun ne kadar duyarlı olduğunu gösterdi.