-

Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Kızılkeçili Köyü'nde Köy Hayrına KatıldıİYİ Parti, Kızılkeçili Köyü'nde Köy Hayrına Katıldı

İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Türkiye'nin uluslararası bir gelişmeye verdiği tepkiyi eleştirel bir dille ele aldı. Çömez, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı başlattığı ve Lahey Adalet Divanı'na taşıdığı davanın detaylarını hatırlatarak, Türkiye'nin bu konudaki tutumunu sorguladı. Güney Afrika tarafından sunulan kanıtların etkili olduğunu ve davayla ilgili heyetin coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandığını belirten Çömez, aynı saatlerde Türkiye'nin İsrail'e ticari gemilerle mal taşıdığını vurguladı.

Milletvekili Çömez, Türkiye'nin uluslararası meselelerdeki tutumunu sorgulayarak, dış politikadaki tutarlılık ve principil duruşun önemini vurguladı. İsrail ile olan ticari ilişkilerin soykırım iddiaları karşısında nasıl ele alındığının kamuoyunda farkındalık yaratması gerektiği üzerinde duran Çömez, bu davanın geniş yankı bulmasıyla birlikte Türkiye'nin tutumunun da gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

#İyiParti #TurhanÇömez #GüneyAfrika #İsrail #LaheyAdaletDivanı #uluslararasıhukuk #soykırımsuçlamaları #dışpolitika #tutarlılık #principilDurus #insanhakları #ticaretilişkiler