-

Gözden kaçırmayın

Nazan Akın Güneş, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Judo'da Bronz Madalya KazandıNazan Akın Güneş, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Judo'da Bronz Madalya Kazandı

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, velilere ve öğrencilere yönelik önemli bir çağrıda bulundu. Hisarcıklıoğlu, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tercih döneminde, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) işbirliği ile Türkiye genelinde desteklenen 129 meslek lisesine yönlendirme yapıldığını belirtti.

Bu ortaklık kapsamında, öğrenci ve ailelerin Türkiye'nin 81 ilinde bulunan 129 meslek lisesinden faydalanarak tercihlerini yapmaları teşvik ediliyor. Hisarcıklıoğlu, meslek liselerinin sunduğu eğitim imkanları konusunda da bilgi vererek, bu okullarda öğrencilerin sanayi ve ticaret dünyasında ihtiyaç duyulan becerileri kazanabileceklerine dikkat çekti.

Öğrenci ve velilerin, meslek liselerinin sunduğu fırsatlar hakkında daha detaylı bilgi alabileceği belirtilirken, TOBB'un web sitesi üzerinden de erişim sağlanabileceği kaydedildi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin geleceğine yön verecek gençlerin donanımlı ve yetkin bireyler olarak yetişmesini hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı.