-

Gözden kaçırmayın

Eski Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, Eski Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, "Tarih Yazan Çocuklar" Projesine Teşekkür Etti

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında basının toplumu aydınlatan ve yön veren önemli bir güç olduğunu vurgulayan Akın, "Toplumsal değerlere saygılı, mesleki etik ve ahlak kuralları çerçevesinde, sorumluluk bilinci içinde, doğru ve tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren bir basın, çağdaş ve demokratik hayatımızın vazgeçilmezidir" dedi.

Başkan Akın, ülkenin gelişimi, özgürleşmesi ve güçlenmesinde basın ve basın özgürlüğünün kritik bir rol oynadığını belirtti.

Akın, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir" sözlerine de yer verdi.

Bu ifadelerle basının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu vurgulayan Akın, özgür, eşit ve adil bir medya ortamının önemine dikkat çekti.

"Turgutlu ve Manisa'daki basın emekçileri başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyorum," diyen Akın, baskı ve sansür mekanizmalarının uygulanmadığı bir ortamda gazetecilerin çalışmalarını ümit ettiğini dile getirdi.

Ayrıca, yalnızca gazetecilik yaptıkları için özgürlükleri elinden alınan tüm tutuklu gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmalarını temenni etti.