-

Gözden kaçırmayın

Saruhanlı Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinden Önemli Tanıtım EtkinliğiSaruhanlı Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinden Önemli Tanıtım Etkinliği

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Jandarma KOM Daire Başkanlığı ve Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı iş birliğiyle ülke tarihine geçen büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Aralık 2023 tarihinden bu yana süregelen takipli KOM faaliyetleri kapsamında Ayvalık ilçesinde, "Silahlı Örgüt Kurmak Suretiyle Tefecilik Yapmak ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama" suçları ile mücadelede kararlı bir adım atıldı. Operasyon, 19-23 Temmuz 2024 tarihlerinde Ayvalık ilçesindeki 56 şüpheliye yönelik olarak gerçekleştirildi. Aydın Jandarma Taktik İHA Birlik Komutanlığı'nın desteği ve 510 jandarma personelinin katılımıyla 58 adreste eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyon neticesinde 43 şüpheli yakalanırken, 27'si tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve 14'ü hakkında soruşturma işlemleri sürüyor. Operasyonda ele geçirilenler arasında şu maddeler bulunuyor:

- 33 adet üzeri yazılı senet
- 87 adet çek koçanı
- 89 adet boş senet
- 47 adet araç satış sözleşmesi
- 2 adet sözleşme
- 11 adet tapu
- 11 adet dekont
- 796 gram altın
- 2 adet tabanca
- 37 adet tabanca fişeği
- 5 adet av tüfeği
- 10 adet av tüfeği fişeği
- 112 adet sentetik uyuşturucu hap
- 66 gram esrar
- 3 adet esrar öğütme aparatı
- 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı Operasyonun baş aktörleri C.A. ve A.A.'nın elebaşılığını yaptığı organize suç örgütüne yönelik geniş çaplı soruşturmada, şüphelilerin yüksek faiz karşılığında para verme, belgede sahtecilik, gasp ve hırsızlık, araç satış sözleşmeleri üzerinden faizli para alışverişi, silahla tehdit ve darp, borçlandırma yoluyla alıkoyma gibi çeşitli suçlara karıştıkları tespit edildi. Suçtan elde edilen gelirlerin otopark, oto galeri ve kuyumculuk sektörleri aracılığıyla aklanmaya çalışıldığı belirlendi. Yürütülen operasyon sonucunda, suçtan elde edildiği belirlenen yaklaşık 1 milyar 200 milyon TL değerindeki mal varlığına da el konuldu. Yetkililer, organize suç örgütlerine, tefecilere ve halkın huzurunu kaçıranlara göz açtırmayacaklarını ve adalete teslim için kararlı adımlar atacaklarını vurguladı. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.