Gözden kaçırmayın

Balıkesir'in Güreşçisi Enes Doğan, Kepez'de Başpehlivan OlduBalıkesir'in Güreşçisi Enes Doğan, Kepez'de Başpehlivan Oldu

ÜYELERİMİZE VE KAMUOYUNA DUYURU


08.12.2025 tarihinde Birlik Haber Ajansı'nın web sitesinde, akdenizguncel.com sitesinde, alparslandiyarı.com sitesinde, mevzuhaber.com sitesinde ve tokatbulten.com sitelerinde eşzamanlı olarak Meslek Birliğimiz ile ilgili bazı asılsız iddialar yer almıştır.


Anılan gerçek dışı iddiaların, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Meslek Birliğimizin XII.ci Genel Kurulu'nu hedef alan bir yayın olduğu anlaşılmakta olup, anılan yayınların sahipleriyle ilgili yasal yollara müracaat edilecektir. 


İlgili yayınlarda, Meslek Birliğimiz ve yönetimi, gerçek dışı bazı iddialarla gündeme gelmiştir. Belirtildiği gibi, anılan yayınların ne haber amacı bulunmaktadır ne de gerçek bir yönü bulunmaktadır. 


Aslen ilgili yazıda belirtildiği gibi, daha evvel Meslek Birliğimiz Yönetim Kurulu'nda yer almış ancak faaliyetleri gereği RATEM üyeliğinden çıkarılmış ve keza Yönetim Kurulu'ndan da çıkarılan bir kişi, asılsız iddialarla Savcılığa müracaat etmiş; bu müracaat üzerine gerek Meslek Birliğimizin bağlı bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın müfettişleri ve gerekse Savcılık tarafından inceleme yapılmıştır. Anılan şikayet sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan incelemede herhangi bir usulsüzlük tespit edilmemiş; hatta herhangi bir şüphe dahi duyulmayarak, incelenecek bir husus olmadığı tespit edilmiş ve bu tespit Savcılığa da bildirilmiştir. Anılan Teftiş Kurulu raporu sonrasında da Meslek Birliğimizle ilgili ve şikayet edilen Meslek Birliği Yönetim Kurulu üyelerimiz ile ilgili işlem dahi yapılmamıştır. 


Ancak, Birlik Haber Ajansı isimli kuruluş ve keza bu kuruluşla beraber hareket ettiği anlaşılan, yukarıda ismi yer alan internet siteleri, birilerinin yönlendirmesi ile tam Genel Kurulumuz öncesi, eş zamanlı olarak, resmi makamlarca reddolunmuş, Meslek Birliğimizden çıkarılmış bir kişinin şikayetini gündeme getirmiştir. Eğer, anılan yayını yapan kuruluşların, haber yapma amacı olsa idi, öncelikle Meslek Birliğimizden bilgi talep ederlerdi ve biz de bu hukuka aykırı iddialarla ilgili, yasal süreçte de tespit edilmiş bulunan bilgi ve belgeleri kendileriyle paylaşır idik. Ancak, ilgili yanının sahiplerinin amacı haber yapmak değil, Genel Kurulumuz öncesi Meslek Birliği yönetimimize çamur atmak olduğundan ve aslen bu haberi yönlendiren kişiler, iddiaların gerçek olmadığını bildiğinden, basın ahlakına aykırı olarak, bu yola gidilmemiştir. 


Ayrıca, anılan yayınlar içinde, Meslek Birliğimizin Genel Kurul kararıyla kurmuş olduğu RATEM Bİlişim A.Ş. ile ilgili de gerçek dışı beyanlar almıştır. Bu gerçekdışı beyanlar neticesi elbette ki, hem Meslek Birliğimiz hem de üyelerimiz zarar görmektedir. 


Özetle, anılan haber ajansı ve internet sitelerinde, birbirinin kopyası olarak yer alan haberler tamamen gerçek dışı olması yanında kötüniyetli olduğu ve tam Genel Kurulumuz öncesinde planlanarak, Meslek Birliğimize zarar verme amacıyla yapıldığı açıktır.


Açıkça ifade etmek gerekir ki, haber verme hakkının ne kadar önemli bir hak olduğu her bir üyemiz gibi tarafımızca da bilinmektedir. Ayrıca, bu hakkın ne şekilde kullanılması gerektiği ve Anayasal çerçevesi de bilmektedir. Dolayıısyla, tüm üyelerimizin de kabul edeceği üzere, yukarıda belirtilen yayınlar, her türlü basın ilkesinden ve ahlakından uzaktırlar.


Anılan yayınlar, basın ilkelerine ve ahlakına aykırı olduğu gibi açıkça iftira, hakaret unsurları taşımakta, kişisel verileri izinsiz işlemekte, paylaşmakta ve Türk Ceza Kanunu gereği suç oluşturmaktadır. Yine anılan yayınlar, gerek Meslek Birliğimizin, gerek Meslek Birliğimiz tarafından kurulan RATEM Bilişim A.Ş.'nin ve gerekse tüm üyelerimizin maddi ve manevi haklarına zarar verme amacı taşıdığından, ilgili yayınların sahipleri hakkında uğranılan maddi ve menevi zararların tazmini için yasal yollara da müracaat edilecektir. 


Son olarak şu hususu da ifade etmek isteriz: Bu gerçek dışı ve kötüniyeti yayını yapanlarla beraber, bu yayını yaptıranlar ve keza bu hukuka yayını her hangi bir yolla kamuoyuna yayarak aynı hukuka aykırılığa ve işlenen suça iştirak edenler hakkında da gerekli tespitler yapılarak ilgili şikayetler yapılacak ve yasal yollara müracaat edilecektir. 


Kamuoyuna ve tüm üyelerimize saygılarımızla duyururuz.


RATEM Yönetim Kurulu