Protokol ziyareti İstanbul'da gerçekleşti
AK Parti MKYK Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Prof. Dr. Belgin Uygur, parti içi temasları kapsamında Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir ile birlikte Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdülkadir Çay ile İstanbul'da bir araya geldi.
Görüşmede, Basın İlan Kurumu'nun resmi ilan ve kamu reklamlarının medyada etkin dağıtımı konusundaki rolü ele alındı. Kurum, kamu kuruluşlarına ait duyuruların gazete, dergi ve internet haber sitelerinde yayınlanmasında kritik bir köprü görevi üstleniyor.
Uygur'dan teşekkür
Prof. Dr. Belgin Uygur, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdülkadir Çay'ın nazik misafirperverliği için teşekkürlerini iletti. Uygur, "Kurumun şeffaf iletişim ve kamuoyunu doğru bilgilendirme misyonunun önemini bir kez daha müşahede ettik" ifadelerini kullandı.
Görevdeki isimler
Abdülkadir Çay, 18 Ekim 2025 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan kararla Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevine atanmıştı. Mehmet Aydemir ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla AK Parti Balıkesir İl Başkanı olarak görev yapıyor.
Prof. Dr. Belgin Uygur, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi olarak hem parti yönetiminde hem de Balıkesir milletvekilliği görevini sürdürüyor. Akademik kariyeri sonucu profesör unvanını alan Uygur, siyaset ve akademi dünyasındaki deneyimini harmonlayan bir profil çiziyor.




Yorumlar
Yorum Yap