Gözden kaçırmayın
Balıkesir'de Kurban Bayramı'nda Huzurevleri ve Çocuk Evleri ZiyaretiBayram Geleneği Çocuklarla Buluştu
Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Emine Böçkün, Kurban Bayramı nedeniyle il müdürlüğüne bağlı çocuk kuruluşunu ziyaret etti. Ziyaret sırasında bayram geleneklerini yaşatmak amacıyla çocuklara kına yakıldı.
Çocuklarla Yakından İlgilendi
İl Müdürü Böçkün, kuruluşta kalan çocukların her biriyle tek tek ilgilenerek bayramlarını tebrik etti. Çocuklarla bayram sevincini paylaşan Böçkün, geleneksel kına yakma etkinliğiyle çocukların yüzlerinde tebessüm oluşturdu.
Sosyal Medyadan Paylaşımlar
Ziyaret, Balıkesir Valiliği (@balikesirvaliligi) ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri (@ashb_cocuk) sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Paylaşımlarda ayrıca Mahinur Özdemir ve Sevim Sayın Madak'ın da etkinlikle ilgili mesajlarına yer verildi.
Türkiye'de Çocuk Hizmetleri
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı çocuk bakım kuruluşları Türkiye genelinde 18.500'e yakın çocuğa hizmet veriyor. Balıkesir'de ise çocuk destek hizmetleri kapsamında 5 farklı kuruluşta yaklaşık 150 çocuk barınma, eğitim ve sosyal destek hizmetlerinden yararlanıyor.



Yorumlar
Yorum Yap