-

Gözden kaçırmayın

Manisa'da Okullarda ve Çevresinde Güvenlik Toplantısı DüzenlendiManisa'da Okullarda ve Çevresinde Güvenlik Toplantısı Düzenlendi

Balıkesir Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Balıkesir Yöresi Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Yaratıcı Yazarlık ve Uygulamalı Edebiyat Öğrenci Topluluğu iş birliğinde Hıdrellez Şenliği düzenlendi.

Etkinlik, üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi önünde gerçekleştirildi. Programa Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Şahin, senato üyeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Kültür ve Turizm İl Müdürü Vekili Aytekin Yılmaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Etkinlik, Balıkesir Yöresi Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Şimşek Umaç ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay’ın açılış konuşmaları ile başladı. Daha sonra Necatibey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Anabilim Dalından Prof. Dr. Satı Kumartaşlıoğlu, “Kültürümüzde Hıdrellez” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında müzik dinletisi, mani söyleme ve dilek ağacı etkinlikleri de düzenlendi. Program, pilav ve ayran ikramı ile sona erdi.