-

Gözden kaçırmayın

"Orman Benim" Kampanyası İle Çevre Bilinci Yükseliyor

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yıl dönümünde 57. Piyade Alayı Şehitleri, "57. Alay Vefa Yürüyüşü" programı ile anıldı.

57. Alay Vefa Yürüyüşü programına; Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Osman Aşkın BAK, Vali Vekili Hakkı UZUN, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sayın Av. Doç. Dr. Safa KOÇOĞLU, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili İsmet GÜNEŞHAN, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim YALDIZ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem ERKEK, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt ERENOĞLU, Çanakkale Baro Başkanı Avukat Hande KESKİN, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer KALKAN, protokol üyeleri, öğrenciler ve izciler katıldı.

57. Alay Vefa Yürüyüşü öncesinde 57'nci Alay askerlerinin son yemeği kırık buğday çorbası Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Osman Aşkın BAK tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Anma programında Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve şehitlerimize yapılan duaların ardından sabah namazı kılındı. Kocadere'de başlayan ve Conkbayırı'nda son bulan yürüyüşü Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Osman Aşkın BAK başlattı.

Güzergâh boyunca gençlerin, Çanakkale Savaşları sırasında, dedelerinin yaşadıklarını daha iyi hissedebilmeleri, o duyguyu yaşayabilmeleri için 2. Kolordu Komutanlığı tarafından savaşı canlandıran küçük gösteriler yapıldı. Çok sayıda katılımcıyla gerçekleştirilen yürüyüş Conkbayırı'nda sona erdi.

Conkbayırı'nda düzenlenen törende, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Osman Aşkın BAK tarafından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.

Saygı duruşu, tören kıtası tarafından saygı atışı yapılması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden törende, Kur'an-ı Kerim Tilaveti yapılarak şehitlerimiz için dualar edildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Osman Aşkın BAK ve P. Kur. Yarbay M. Fatih KARABULUT tarafından günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yapıldı.

Ege Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından, Sütçü İmam Üniversitesi Öğrenci Konseyine, 57. Alay'ın temsili sancağının devir tesliminin ardından Boğaz Komutanlığının Bando konseriyle Conkbayırı'ndaki tören sona erdi.