-

Gözden kaçırmayın

Biga Kırsalında Tarım İşçilerinin Konaklama Alanları İncelendiBiga Kırsalında Tarım İşçilerinin Konaklama Alanları İncelendi

Çanakkale'de düzenlenen bir çalıştayda "Türkiye'de Adil Geçişin Desteklenmesi Projesi" masaya yatırıldı. Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen bu proje, iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilir enerji geçişleri üzerine odaklandı.

Çalıştay kapsamında, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ve proje koordinatörü, çevrimiçi toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, Çanakkale için uygulanabilir stratejiler ve alternatif enerji kaynakları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Vurgulanan başlıca konular, fosil yakıtların kullanımının azaltılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişin hızlandırılması oldu. Semizoğlu, özellikle pelet yakıtlı sistemlerin kullanımının önemini ve Avrupa ülkelerindeki desteklerin Türkiye için de örnek teşkil edebileceğini dile getirdi.

Ayrıca, Semizoğlu Kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğu altında, fosil yakıtların azaltılmasıyla ilgili doğru ve bilinçli politikaların hayata geçirilmesinin kritik olduğunu ifade etti. Çalıştay sonuçlarının ve oluşturulacak raporların Çanakkale'deki kamuoyu ile paylaşılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.