-

Gözden kaçırmayın

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü'nde YasBalıkesir İl Sağlık Müdürlüğü'nde Yas

Bursa ve çevre illerinde anne sağlığını koruma ve geliştirme amacıyla önemli bir girişim başlatıldı. Acil Obstetrik Bakım Programı tasarlanarak, anne ölümleri ve doğum sırasında meydana gelebilecek sakatlıkların önlenmesi, acil obstetrik bakım hizmetlerinin kalitesinin ve erişilebilirliğinin artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda, Bursa, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Yalova’dan toplam 53 sağlık profesyoneli, yoğun bir iki günlük eğitim programına katıldı.

Eğitim, gebe okullarında çalışan ebe ve hemşirelere yönelik olup, bu profesyonellerin bilgi ve deneyimlerini güncellemeleri amaçlanmaktadır. Özellikle zorlu doğum vakalarında müdahale kabiliyetinin güçlendirilmesine yönelik düzenlenen bu eğitimlerle, bölgedeki sağlık çalışanlarının bilgi ve pratik becerileri arttırılmaya çalışılıyor. Daha önce düzenlenen benzer programlardan, bugüne kadar bölgede görev yapan 1.840 ebe ve hemşire faydalandı.

Yetkililer, anne ve bebek sağlığının korunmasının sosyal bir öncelik olduğunu vurgulayarak, bu tür eğitimlerin sürdürülebilir ve yaygınlaştırılması konusunda kararlı olduklarını ifade ettiler. Programlar, ulusal halk sağlığı hedefleri doğrultusunda anne ölümlerinin minimize edilmesi ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılmasına hizmet ediyor.