-

Gözden kaçırmayın

Balıkesir'de SAR Derneği Yöneticileri İl Müdürü'nü Ziyaret EttiBalıkesir'de SAR Derneği Yöneticileri İl Müdürü'nü Ziyaret Etti

Bursa Barosu, adalete erişimde zorluk yaşayan vatandaşlara destek olmak amacıyla, adli yardım hizmetlerini güçlendirmek üzere baroya kayıtlı avukatlara yönelik bir eğitim programı düzenledi. Programda, adli yardım mevzuatının incelenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği vurgusu yapıldı.

Bursa Barosu Adli Yardım Merkezi Sorumlusu Avukat Özlem Gürgen Eldem tarafından verilen bu eğitim, avukatları sistem hakkında daha bilinçli kılmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin hukuki süreçlerde nasıl korunup, gözetileceğine dair farkındalık oluşturmayı hedefledi.

Bu eğitimle, adli yardım hizmetlerinin kalitesinin artırılması, hukukun üstünlüğünün herkes için eşit şekilde teminat altına alınması hedefleniyor. Bursa Barosu'nun düzenlediği bu program, avukatlara mesleki katkı sağlaması ve yurttaşların adalet sistemine daha kolay erişimini sağlaması açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirilmekte.