BAKIŞ AŞISI: UYANIN DA BALIĞA GİDELİM!!!!

 

Konum atıyorum: Balıkesir Karesi Belediyesi meskun mahali 

 

Günlerden salı.. 2 Ocak 2024 saat 10:30

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hattı müdafa yoktur , Sathı müdafa vardır ve o satıh bütün vatandır!” sözünü , şiar edinmiş bir Şehreminidir , Dinçer ORKAN!

 

Hayırdır birader , ne demek istiyorsun sen? dediğinizi duyar gibiyim..

 

Şöyle ki ;

 

Candaşlar , Karesi Belediyesi başkanım Dinçer Orkan bey , belediye başkanı seçildiği gün akabinde ve detayında, beyzadeler gibi sırça köşklerde caka satmak yerine , caddelerin , sokakların , kırsal mahallelerin belediye başkanı olmayı tercih etti.. Doğal olarak ilk bir kaç ay selam,kelam, hayırlı olsun nevi kabul ve iade-i ziyaret günlerine gark olsa da ; o derinlik sarhoşluğuna kapılıp , vurgun yemeden kendisini aziz halkın kollarına emanet etti..

 

Şu fotoğraf karesini tevafuk oradan geçerken men dakka dukka çekti fakir..

 

Hatta Dinçer bey nazikçe bir tepki gösterdi yahu niye çekiyorum, diye.:

 

Allah çektirmesin deyip , iki tebessümle geçiştirip ilerledim o gün için..

 

Yani cancağzım, Dinçer beyi ilk günkü heyecanla bu kentin , şehr-i Karesi’nin caddesinde , sokağında , bir esnaf dükkanında ya da bir kırsal mahallenin sokak arasında görmüşsünüzdür..

 

Karesi’de yaşayan yurttaşların derdi ile dertlenirken, istişare ederken karşılaşmamız muhtemeldir zira bu da bir tercih meselesidir..

 

Ve cancağzım siyaset ilminin yegane argümanı da insandır.. İnsan biriktirmeyi , insana dokunmayı ilke edinmiş bir Şehreminidir Dinçer Orkan bey..

 

Samimi duruşu , güler yüzünün yanı sıra en güçlü elde var biri işte seçildiği günden , yeniden aday olarak deklare edildiği güne kadar , hiç ara vermeden , hız kesmeden devam eden tam saha presidir.. Sath-ı müdafaası..

 

O sebeple de şimdi yani bu gün her ne kadar en rahat aday gibi görünse de aynı performansı rehavete kapılmadan gösteren bir belediye Başkan adayı olarak karşımızda Dinçer Orkan bey..

 

Bu , maraton koşucusunun , ayağına kum torbaları bağlayarak antrenman yapması gibi bir durum İşte..

 

Şimdi siz aynı ceddeler ve sokakları arşınlarken benim Dinçer başkanım size doğal olarak tur bindiriyor amiyane tabirle yani atı alan Karesi’yi geçmiş..

 

İlmi siyasetçiler buna tarlada izi olanın harmanda yüzü de sözü de olur , diyor..

 

Sözün özü, seçim çalışması ya da saha çalışması , ister kazanan , isterse de kaybeden taraf olun , bundan tam beş yıl önce zaten başlamıştı..

 

Uyanın da balığa gidelim !!!

 

Bilmem arz edebildim mi?!?

https://www.facebook.com/share/p/SnXW4EM7M6mgWSDj/?mibextid=qi2Omg