BAKIŞ AÇISI : CHP NEDEN TARİHİNDE İLK KEZ BALIKESİR'DE İKTİDAR OLDU
Candaşlar,CHP Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Akın beyin mazbata aldığı gün,kadim bir dostumla Balıkesir Öğretmen Evi'nde hazır bulunduk..Öğretmen Evi önünde toplanan kalabalığı adeta yararak içeriye , üst kattaki salona attık kendimizi.Girişte bir tabela vardı ve mazbata töreni 1.kat zambak salon yazıyordu.Önce zambak salona baktım..Zambak zalon alsa alsa 150 kişi alırdı..Sonra dışarıya yöneldim..Cengiz ÇEKDEMİR hocam -sen nasıl gazetecisin,uyanık olman lazım,dedi..Haklıydı ama ip uçlarını takip etmek de az biraz meslek şiarıdır Cengiz hocam!Neyse,üst katta bulunan en büyük salon , kapı önüne kadar "LEBALEB" doluydu..Anlayacağınız dostlar,aşağıdaki kalabalığı öğretmen evinin tüm salon ve koridorlarına sığdırmak mümkün değildi..
Baktık ki en makul yer balkon..Attık kendimizi balkondan açık havaya..Bir video çektim 22 saniye kadar.Sebebi de şu; malumunuz veçhile bu nevi organizasyonlar davulsuz,zurnasız ve kanbersiz olmaz..Biz balkona çıktığımızda davul ve zurna rast makamında izmirin dağlarında çiçekler açar çalıyordu..Aslında mu marş NİHAVEND makamında çalınır ancak bizim sazendeler pek bir alışık olmadığından rasttan yürümüşler ki maksat hasıl olsun..Sonra mehter marşına döndüler..İşte fakir tam da bu ara bastı deklanşöre..Neden mi? Anlatayım cancağzım yüksek müsadelerinizle..
CHP BELKİ DE BALIKESİR TARİHİNDE İLK KEZ HALKIN PARTİSİ OLMUŞ!!!
Balkonda şöyle bir seyreyledim kalabalığı..Biraz da kameranın marifetiyle malum yaş eliye yaklaştı,gözler eskisi gibi kesmiyor..Kimler kimler yoktu..Eski tüfek DEMOKRAT PARTİLİLER..yahu sen nereden bileceksin eski demokratları der gibisiniz sanki?!? Kuzum acizin muhterem validesi , cemazül evvel Doğru Yol Partisi kadın kollarında vazife almış,aciz de liseli yıllarda gençlik kollarında Ankara'da az kıratlı bayrağı sallamadı yani..Misal eski başbakan Tansu ÇiLLER hanımefendinin elini öpmüşlüğüm vardır..Eski içişleri bakanı Meral AKŞENER hanımefendinin elini sıkmışlığım vardır..Erol TAŞKESEN ve Baki KUTBAY dönemlerini çok iyi bilirim ve aşağıda o dönemin "DOĞRUYOLCU"ları vardı.."BOZKURT" işareti yapıp fotoğraf çektiren bir grup gördüm ve inanın gizleyemedim şaşkınlığımı ve sonra kadim AK PARTİ'lileri gördüm..Balıkesir'de merhum Ahmet Edip UĞUR ağabeyin himayelerinde çokça emek harcamız ama bakmışlar ki Deva Partisi'dan da bir cacık olmayacak , kendilerini CHP'nin şevkatli kollarına bırakan eski DEVA!cıları gördüm.. CHP'liler mi? Eskisi , yenisi onlar zaten hiç bir zaman asla terketmeyeceklerdi ve öyle de yapmışlardı.. Cumhuriyet Halk Partisi - CHP 'lileri gördüm..
Hasılı kelam CHP Balıkesir halkının oylarını konsolide etmeyi başarmış ve gerçekten bir halk partisine evrilmişti cancağzım..
İşte bu sebeple tarihte DEMORAT PARTİ'nin kalesi olan Şehri Balıkesir'de bir ilk gerçekleşmiş,surda gedik açılmış ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin burcuna ALTI OK'lu CHP bayrağı dikilmişti!!1
Balıkesir Büyükşehir Başkanı Ahmet AKIN bey usta siyasetçi tabi derhal vakaya müdaha etti ve kamu kurumunda parti bayrağı olmaz,oraya TÜRK BAYRAĞI yakışır diyerek üstün bir siyasi manevra yapmak marifetiyle kamuyounun gönlünü fethetse de , GERÇEK BUDUR..
Sayın AKIN'ın diline pelesenk olmuş samimi ve naif bir söz var..Bir çok yerde işittim ve izledim..
-SİZE MAHÇUP OLMAYACAĞIM!!!
Sayın AKIN'a her gün ölümü hatırlatmaya şimdilik gerek yok ya da böbürlenme Padişahım senden büyük ALLAH var gibi telkinlere şimdilik ihtiyacı yok eğer o sözü tesbihatı bırakmaz ise..
Bilmem arz edebildim mi?