-

Gözden kaçırmayın

Dikili Satış Üretimleri Kontrol AltındaDikili Satış Üretimleri Kontrol Altında

Çanakkale Belediyesi, harcamalara katılma payı konusunda önemli bir bilgilendirme yaptı. Bu paylar, belediyelerce gerçekleştirilen yol, su ve kanalizasyon çalışmalarından yararlanan gayrimenkul sahiplerinden alınan yasal paylardır.

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 93. maddesine dayanarak, harcamalara katılma payı, ilgili gayrimenkullerin listesi belediyeler tarafından tebliğ işlemlerinden önce tapu dairelerine bildirilir. Gayrimenkullerin satış, hibe veya trampası durumunda, tapu dairesi katılma payının tahsilini sağlamak için ilgili belediyeyi bilgilendirir. Katılma payı ödenmedikçe intikal işlemleri gerçekleştirilemez.

Bu bağlamda, Tapu Müdürlüğü, gayrimenkul sahiplerini kısa mesajla bilgilendirmenin yanı sıra harcamalara katılma payı ihbarnamelerinin posta dağıtım süreçlerine de başladığını duyurdu. Tebligat işlemleri halen devam etmektedir.

Teblige maruz kalan hemşehriler, 1 ay içinde ödeme yapmaları halinde % 25 indirimden yararlanabilirler. Ayrıca, 2025-2026 yıllarında Nisan ve Ekim aylarında dört eşit taksitle ödeme seçeneklerine de sahiptirler.

Kendilerine tebligat gönderilen mükellefler veya Tapu Müdürlüğü aracılığıyla bilgilendirilenler, detaylı bilgi almak için Çanakkale Belediyesi Gelirler Müdürlüğü Emlak ve Katılım Birimine başvurabilirler.