-

Gözden kaçırmayın

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasında Farkındalık Vurgusuİş Sağlığı ve Güvenliği Haftasında Farkındalık Vurgusu

Bu hafta, ülkemizde sağlık hizmetlerinin kilit taşlarından olan ebelerimizin yaptıkları değerli çalışmaların ön planda tutulduğu, anne ve bebek sağlığının korunması ve iyileştirilmesindeki katkılarının hatırlatıldığı bir zaman dilimi olarak dikkat çekiyor. 21-28 Nisan, Ebeler Haftası kapsamında, sağlık sistemimizin önemli bir parçası olan ve anne ile bebek ölüm oranlarını azaltmada ön saflarda yer alan ebelerimizin özverili çalışmaları övülmekte ve takdir edilmektedir.

Ebeler, doğum eylemi sırasında gösterdikleri profesyonellikle sadece anne ve bebeğin hayatında değil, tüm toplum sağlığının iyileştirilmesinde belirleyici bir role sahiptirler. Onların bilgi birikimi ve tecrübeleri, ailelere doğum öncesi ve sonrası dönemde sağladıkları destekle sağlıklı nesillerin temelini atmalarını sağlar. Doğum anında anne adayının yanında olarak onların acılarını hafifletmek ve bir bebeğin hayata gözlerini açmasına rehberlik etmek, ebelerin olağanüstü birer sağlık danışmanı olmasını sağlamaktadır.

Özellikle Anne Dostu Hastaneler başta olmak üzere, ülkemizde doğum hizmetlerini sunan tüm hastanelerde ebelerin rolünün güçlendirilmesi, normal doğum süreçlerinin teşvik edilmesi ve sunulan bakımın kalitesinin daha da iyileştirilmesi gerektiği savunulmaktadır. Ebeler Haftasının kutlanması, bu değerli meslek grubunun verdiği hizmetlerin sadece onlara özel bir haftada değil, her zaman takdir edilmesi gerektiğini anımsatır ve toplumda farkındalık yaratmaya katkıda bulunur.

Kutlamalar kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenerek ebelerin mesleklerine olan adanmışlığı, insan sağlığına katkıları ve özverileri ön plana çıkarılır. Bu hafta vesilesiyle, geceli gündüzlü fedakârca hizmet veren ebelerimize şükranlar sunulmaktadır. Onların toplumumuzdaki sağlık danışmanları olarak sundukları katkılar, nesiller boyu sürecek sağlıklı ve mutlu bir yaşamın temel taşlarını oluşturmaya devam etmektedir. #EbelerHaftası #SağlıkHizmeti #AnneveBebekSağlığı #ToplumSağlığı #DoğumHizmetleri