BAKIŞ AŞISI: ZERRE’DEN KATRE’YE..

 

RATEM yani Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği nedir diye soranlara en kısa cevabım , Türkiye’mizin en saygın meslek örgütüdür demekle yetinmesem de NET bir cevap vermiş olduğuma inandığımı ifade etmek istiyorum ..

 

Yıllarca Yerel ve Bölgesel Radyo ve Televizyonlarımızın vefakar,cefakar, çilekeş çabasına bir zerre katkı sunabilmek için mücadele eden şampiyonalar ligi muhteşem bir akil yürütme kuruluna haiz bizim meslek örgütümüz..

 

Konvansiyonel yayın tekniklerinin dijitale evrildiği günümüzde bizim de yani Radyo ve Televizyon camiasının günceli ve gündemi nasıl yakalayabileceği noktasında akıl koyarak , harikulade fikirleri istişare fırsatı bulduğumuz bir çalıştayı tamamladık.

 

Heybemizde ete , kemiğe bürünmüş ve üstelik camiamızla paylaşmaya hazır ve de nazır bilgi notları (know how) var..

 

Çalıştay süresince bir kere daha farkettim ki RATEM samimi ve büyük bir aile ve bu kocaman ailenin bir ferdi olmaktan duyduğum gururu da paylaşmak isterim..

 

Güncelin ve gündemin olmazsa olmazı “YAPAY ZEKA” ki ecnebi tayfa buna kısaca ”ai” diyor ve bu bizim işimizi öylesine güçlendiyor ve kolaylaştırıyor ki size sayfalar dolusu yazsam inanın sığdıramam..

 

Türkiye’mizin her vilayetinden, beldesinden emek veren yayıncı kuruluşlarımızın zerreleri , katreye dönüştü ve en nihayetinde bu inkişafın camiamızı çağlayana evirmesi artık an meselesi..

 

Bilgi , paylaştıkça çoğalır ve paylaşmak da elbette en ulvi davranıştır..

 

Binlerce meslektaşımızın derdine derman olacak muhteşem fikir SEZAİ ve pek yakında arz edeceğimiz RECAİ’nin sektörümüzde estireceği fırtınanın habercisiyim sevgili dostlar..

 

Bu hikaye bir kibrit çöpünün hikayesidir aslında..Tekini kolayca kırıp bükebileceğiniz ama destesi,düzinesi bir araya geldiğinde direnişi marifetiyle sizi şaşırtacak bir hikaye..

 

O sebeple “Zerre’den Katre’ye “ diyerek bir girizgah yaptım bu köşe yazısına..

 

Bilgi en güzel sermaye..

 

Ve bildiğiniz üzere de anında görüntü bizim işimiz..

 

Öyleyse networkü yani iletişim mecralarının tamamını , anında bilgi ve haber akışına gark etmek için bir sebep kalmadıysa, 

 

Başlayalım o zaman?!?

 

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, görünür rütbe-i aklı eserinde..

 

Bilmem arz edebildim mi?!