-

Gözden kaçırmayın

İzmir'de Robotik Kodlama ve TÜBİTAK Projeleri Fuarının Açılışı Yapıldıİzmir'de Robotik Kodlama ve TÜBİTAK Projeleri Fuarının Açılışı Yapıldı

Manisa'da düzenlenen 484. Uluslararası Mesir Macunu Festivali kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, yerel ve ulusal protokol üyelerinin katılımıyla Sultan Camii'nde başladı. 28 Nisan Pazar günü yapılan törende, Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde de yer alan mesir macunu için dua okundu.

Vali Enver Ünlü'nün öncülüğünde, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve diğer protokol üyeleri, 7 ton mesir macununun halka dağıtılmasına destek veren dua törenine katıldı. Tören, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği'nin organizasyonuyla mesir imalathanelerinde gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında Merkez Efendi’nin şifa bulduğu 41 çeşit baharattan oluşan mesir macunu için Mevlid-i Şerif okundu ve Cuma Namazı sonrası halka pilav dağıtımı yapıldı. Şifa niyetiyle hazırlanan ve dağıtılan mesir macununun saçımı, Vali Ünlü başta olmak üzere protokol mensupları tarafından sembolik bir şekilde yapıldı.

Manisa İl Müftü Vekili Mehmet Nurlu’nun yaptığı duanın ardından başlayan festival, katılımcılara tarihi ve kültürel bir deneyim sunarak devam etti.